Problemen zijn groeikansen!

Coaching en therapie

Als je een specifieke (hulp)vraag hebt en samen met
een onafhankelijke gesprekspartner tot nieuwe mogelijkheden wilt komen:

coaching en therapie

Behoefte aan coaching en/of therapie ontstaat meestal wanneer er een aantal zaken in je leven ‘niet zo lekker lopen’. De afstand tussen hoe je graag zou willen leven en de werkelijkheid is te groot geworden. Vaak zijn er gevoelens van machteloosheid, zinloosheid, verdriet, angst, boosheid en/of onvoldoende grip hebben op de situatie. Deze onbevredigende realiteit vraagt om verandering door bewustwording, persoonlijke groei en nieuw gedrag. Het gaat meestal om problemen op het gebied van zelfvertrouwen, zingeving, identiteit, relaties, werk, eetproblematiek, verslavingen, traumaverwerking, rouwverwerking en psychosomatische klachten.

Coaching wordt meestal ingezet bij aan werk gerelateerde problematiek. In coaching wordt gewerkt aan inzicht krijgen in - en het opheffen van - persoonlijke blokkades en belemmerende denkpatronen die deze problematiek in stand houden. Soms is er hiervoor een diepergaand proces nodig; bijvoorbeeld om onverwerkte ervaringen of situaties aan te pakken. Een korter of langer therapeutisch traject kan dan opgepakt worden. 

Therapie wordt ingezet bij het verlangen persoonlijk te groeien en onverwerkte 'zaken' uit het verleden op te pakken en alsnog een plek te geven. Deze onverwerkte 'zaken' herken je aan ongewenste emoties en gedragspatronen die dermate storend zijn in je dagelijks leven dat je er last van hebt en niet het leven kunt leiden dat je graag wilt. In het therapeutisch werk maak ik gebruik van Hypno- en Regressietherapie, Innerlijk Kind therapie, Sociaal Panorama, NLP, Lichaamswerk, EMDR en huiswerkopdrachten.
Frequentie en sessieduur is afhankelijk van de gemaakte afspraken en problematiek.

Naast individuele coaching en therapie, partnerrelatietherapie en teamcoaching bieden we ook meerdaagse workshops gericht op specifieke thema’s. Veel cliënten geven aan dat deze workshops hun verwerking- en veranderingsproces verdiepen en versnellen. Deze workshops worden op een andere locatie gegeven en je verblijft daar intern. Zie info Workshops.

Afra van Diepen is geregistreerd Psychosociaal therapeut bij de LVPW en aangesloten bij de beroepsvereniging voor NLP NVNLP. Ons praktijkadres is Voorstraat 11 te Egmond aan Zee, of op locatie van de opdrachtgever. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoeden deels of helemaal de kosten, afhankelijk van je polisvoorwaarden.


‘Er is maar één succes: –

je leven op je eigen manier kunnen leiden.’

Christopher MorleyCopyright © 2007 Vlot & van Diepen. Powered by EM & Quisscit